Energielabel woning

Energielabel voor woningen

Leestijd: 3 minuten

Het energielabel woning laat zien hoeveel energie je woning verbruikt. Het geeft onder meer inzicht in hoe goed de woning geïsoleerd is, en kan helpen om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Bij verkoop of nieuwe verhuurd heb je een geldig geregistreerd energielabel nodig. Een energielabel aanvragen kan snel en eenvoudig via EnergielabelsDirect. Woningen met energielabel A++++ zijn het energiezuinigst, de minst zuinige woningen krijgen energielabel G. Verder is het theoretische energieverbruik in kWh per m² te zien en het aandeel hernieuwbare energie. Op het label is te zien welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. EnergielabelsDirect stelt het energielabel vast met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800.

Het nut van een energielabel

Met een energielabel huis zie je als koper of huurder meteen of een woning zuinig of onzuinig is. Handig, want een zuinige woning betekent meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot (gunstig voor het milieu) én een lagere energierekening! In 10 jaar tijd kan het verschil tussen een zuinige of onzuinige woning oplopen tot duizenden euro’s.

Wat is mijn huidige label?

Wanneer je het energielabel van je woning wilt opzoeken, kan je deze vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Energielabels zijn alleen geldig wanneer ze zijn geregistreerd in EP-online. Energielabels voor woningen zijn vanaf het moment van registreren 10 jaar geldig. Zie je geen label? Dan is er geen geldig label voor jouw woning afgemeld. Vraag direct een offerte aan voor een nieuw, geldig energielabel! Natuurlijk melden wij als gecertificeerde partij energielabels huis die wij opnemen af bij RVO, waarna ze in EP-online zichtbaar worden.

Maatwerkadvies

Omdat wij een gecertificeerd bedrijf zijn, zijn wij een volwaardig gesprekspartner, adviseur en onafhankelijk inspecteur in één. Aan de hand van onderzoek van dakisolatie, gevels, muren, vloeren, ramen, glasdiktes, de oppervlakte van ruimtes én het aantal bewoners, kunnen wij u informatie verschaffen over u de woning zo snel mogelijk energiezuiniger kunt maken. Of op de wat langere termijn. Uiteindelijk ligt het energieverbruik van een woning in handen van u als bewoner. Hoe meer energie u onnodig verbruikt, hoe minder energiezuinig uw woning is.

Waarom EnergielabelsDirect voor mijn energielabel?

Iedereen roept het, maar met 10 jaar ervaring in energielabels doen wij het echt: een professioneel en kloppend energielabel van je woning, op maat en tegen een scherpe prijs. Dat is onze service. EnergielabelsDirect heeft gediplomeerde adviseurs in dienst en zijn gecertificeerd om energielabels voor woningen op te nemen en  te registreren bij het RVO. Zo heb je zonder gedoe een compleet officieel energielabel voor je woning in handen.

Neem voor meer informatie over het energielabel aanvragen contact op met EnergielabelsDirect via 0345-729000 of info@energielabelsdirect.nl.

Daarom EnergielabelsDirect.nl

  • Snel, kundig en no nonsense
  • Binnen 2 werkdagen een offerte op maat
  • Gecertificeerde adviseurs en registratie van het label bij RVO

Stadgenoot werkt al langdurig samen met EnergielabelsDirect op het gebied van het projectmatig opnemen van energielabels en kennen het bedrijf als open, flexibel een meedenkend.

Robert Bleker

Stadgenoot