Energielabel aanvragen

Een energielabel aanvragen in 6 stappen

Leestijd: 4 minuten

Een energielabel aanvragen kan nodig zijn in verschillende situaties. Zo is er een definitief label van de woning nodig als de woning verkocht of verhuurd gaat worden. Verkoop je een woning zonder energielabel, dan kun je een boete krijgen. Maar het aanvragen energielabel kan ook nodig zijn als je wil weten welke besparingen in jouw woning wat gaan opleveren. Een energielabel woning kan daar, eventueel in combinatie met maatwerkadvies, heel goed inzicht in geven. Het energielabel aanvragen goedkoopste is heel eenvoudig, in 6 stappen helpen wij je aan een geldig label.

Stap 1: lees je goed in

Verzamel alle informatie en bekijk of het energielabel huis opvragen inderdaad de juiste beslissing is voor jouw situatie. Online is hier veel informatie over te vinden.

Stap 2: vraag een offerte aan bij EnergielabelsDirect

Heb je besloten om voor een betrouwbaar energielabel te kiezen, waarbij naar meer dan 150 kenmerken van je woning gekeken wordt, neem dan contact op met EnergielabelsDirect. Wij maken dan een offerte voor de opname van jouw pand. De prijs hangt af van de grootte en locatie van de woning.

Stap 3: akkoord op de offerte

Wanneer jij akkoord geeft op onze offerte, zetten wij het proces van aanvragen energielabel zo snel mogelijk in gang.

Stap 4: opname van het energielabel op locatie

Onze afdeling planning maakt een afspraak met je over de opname van het energielabel voor woningen. Op de afgesproken dag en tijd komt één van onze inspecteurs naar je woning toe. Hij kijkt tijdens de opname voor het energielabel onder meer naar de oppervlakte van de woning, de isolatie van vloer, gevel en dak, de beglazing van de woning en de CV-installatie. Al deze informatie verwerkt hij op een tablet en wordt direct naar ons kantoor gestuurd. Het bezoek van onze adviseurs duurt ongeveer 45 minuten.

Stap 5: verwerking van alle gegevens

Na de opname worden alle gegevens van jouw woning verwerkt door onze adviseurs op kantoor. Een extra controle voor optimale kwaliteit dus! Als alle gegevens verwerkt zijn, wordt het energielabel woning verwerkt en afgemeld bij de RVO.

Stap 6: het definitieve energielabel

EnergielabelsDirect stuurt jou per mail je digitale energielabel! Alle informatie overzichtelijk in een PDF bestand.

Waarom EnergielabelsDirect voor mijn energielabel?

Wist u dat onze adviseurs voor een energielabel 150 kenmerken in detail opmeten en in kaart brengen? Al deze data zorgen voor een betrouwbaar en specifiek energielabel. EnergielabelsDirect doet dit al meer dan 10 jaar.  Bij ons is een label niet het einde, maar juist het begin! Want op basis hiervan geven wij advies: is het bij u de dakisolatie of dubbel glas wat voor de stap naar een label A+ gaat zorgen? Het energielabel is daarmee een belangrijke factor bij het terugdringen van de CO2-uitstoot en een meer duurzame samenleving!

Neem voor meer informatie over het energielabel aanvragen contact op met EnergielabelsDirect via 0345-729000 of info@energielabelsdirect.nl.

Daarom EnergielabelsDirect.nl

  • Snel, kundig en no nonsense
  • Binnen 2 werkdagen een offerte op maat
  • Gecertificeerde adviseurs en registratie van het label bij RVO

Stadgenoot werkt al langdurig samen met EnergielabelsDirect op het gebied van het projectmatig opnemen van energielabels en kennen het bedrijf als open, flexibel een meedenkend.

Robert Bleker

Stadgenoot